Remscheid chystá Prešovčanom organový koncert

03.08.2009 Prešov

Dnes dopoludnia navštívila radnicu skupina zahraničných turistov z partnerského mesta Remscheid.
Na stretnutí s primátorom Pavlom Hagyarim sa hovorilo o novej Prešovskej ulici v Nemecku a o zámere pomenovať jednu z ulíc v Prešove po meste Remscheid, ale tiež o koncerte, ktorý sa uskutoční v túto stredu 5.8.2009 v Konkatedrále sv. Mikuláša v Prešove. Slávnostný večer bude patriť organovej virtuózke, ktorú si so sebou priviedla delegácia z Remscheidu.

Koncert remscheidskej organistky v Konkatedrále sv. Mikuláša v Prešove – aj takto v praxi vyzerá živé partnerstvo medzi mestami Prešov a Remscheid. Koncert ako aj dnešnú návštevu delegácie z Nemecka na prešovskej radnici zorganizovalo združenie „Remscheid – Prešov“. Jeho zástupcovia na stretnutí s primátorom hovorili o vzájomných slovensko-nemeckých väzbách, o dopade hospodárskej krízy i skúsenostiach so zavedením eura. „Som rád, že vás tu dnes môžem prijať, pretože sám som mal česť byť pred niekoľkými týždňami vo vašom krásnom meste a otvárať „Pressover Strasse“ – Prešovskú ulicu. Verím, že sa v našom meste budete dobre cítiť a keď sa tu opäť vrátite, nájdete si tiež svoju „Remscheidskú ulicu, “ povedal počas prijatia primátor mesta Prešov, Pavel Hagyari. „Je veľa toho, čo nás spája. Okrem histórie to je zaiste i budúcnosť a naše spoločné projekty. Som rád, že jeden z nich sa realizuje už teraz v podobe koncertu vážnej hudby v našej konkatedrále. “

Organový koncert hudobníčky z Remscheidu sa uskutoční v stredu 5.8.2009 o 19:30 hod. Výťažok z neho poputuje neziskovej organizácii, ktorá podporuje obete domáceho násilia.

Katarína Pirohová,
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región